Online TV Broadcast Server (A Blueprint)

Assalamualaikum.

Fuh lama betul rasa tak update blog ni. Dah berhabuk dah agaknya. Ok hari ni saya nak memperkenalkan anda semua tentang servis terbaru saya iaitu Online TV Broadcast Server.

Masa tahun 2009 dulu saya ada buat satu radio online nama dia Chatterzica. Masa zaman tu tak banyak radio online yang bertapak. Nama-nama yang saya ingat masa tu Penang FM, 1Malaysia FM, Dunia Muzik Online, Fungkur FM. Yang masih wujud sampai ke hari ni ada la beberapa kerat. Bapakku FM pun start beroperasi time-time tu lah.

Read more

PENGIKUT-PENGIKUT JALAN KEROHANIAN

(Dikutip dari Terjemahan Kitab Sirr Al Asrar Tulisan Syeikh Abd Qadir Al Jailani)

BAB 24: PENGIKUT-PENGIKUT JALAN KEROHANIAN

Orang-orang yang mengikuti jalan kerohanian terbahagi kepada dua bahagian atau golongan. Golongan pertama ialah yang termasuk ke dalam kumpulan Sunnis; mereka yang mengikuti peraturan Quran dan amalan serta peraturan yang berasal daripada kelakuan dan perbuatan Rasulullah s.a.w. Read more

Muqoddimah Tasawuf

Allah Swt berfirman :

“ Apa saja yang Allah anugerahkan kepada manusia berupa rahmat, maka tidak ada seorangpun yang dapat menahannya, demikian juga apa saja yang ditahan olehAllah maka tidak ada seorangpun yang sanggup untuk melepaskannya. Dia lah Yang Maha Perkasa lagi Maha Bijaksana”.

 

(QS. Al Fathir : 2)

Read more

1 2 3 4 7