Cara Whatsapp Tanpa Perlu Save Nombor (Terbaru)

Mesti ramai antara korang yang contact list phone dia penuh. Biasanya contact list kita penuh sebab kita perlu save nombor orang tu sebelum whatsapp dia. Betul tak? Dan kadang2 kita hanya nak whatsapp dia sahaja tanpa perlu nak save nombor dia.

Ha.. kalau korang menghadapi masalah begini, korang perlu tahu cara whatsapp tanpa perlu save nombor orang tu. Baru lah contact list korang tak penuh sampai nak cari nombor orang pun susah kan?

Ada beberapa cara korang boleh whatsapp tanpa perlu save nombor ni, tapi saya akan tunjukkan anda cara paling mudah untuk whatsapp tanpa perlu save.

Caranya adalah menggunakan apps WasapLa Direct yang boleh didownload dari google playstore.

Step 1: Download apps dibawah dari google playstore

 

Step 2: Buka apps tersebut, anda akan nampak interface seperti di bawah.

 

Step 3: Masukkan telefon yang anda nak whatsapp (jangan lupa kod kawasan)

 

Step 4: Tekan Wasap!!

Mudah kan?

Tambahan: Anda juga boleh menggunakan QR Code scanner untuk direct wasap. Untuk generate QR Code wasap.la, anda boleh menggunakan Apps Wasap.la Biz.

Contoh QR Code:

Tambah Akaun Email dalam Google Mail

Hai selamat pagi. hari ni saya nak berkongsi cara-cara menambah akaun email kedalam Google Mail. Tujuan untuk menambah akaun email ke dalam google mail adalah untuk memastikan anda menerima semua email-email anda menggunakan satu akaun sahaja. Umum maklum bahawa GMail sangat mudah digunakan dan cross platform. Dan ianya akan meningkatkan produktiviti dan menjimatkan masa apabila mengumpulkan email anda di dalam satu akaun.

ssDi atas adalah contoh apabila anda menambah akaun email anda dalam Google Mail. Read more