Bagaimana Untuk Mendapatkan Website Dengan Pantas

Anda mungkin pernah terfikir soalan ini.. Bagaimana Untuk Mendapatkan Website Dengan Pantas?? Hari ini saya akan kongsikan cara yang paling cepat untuk membina website. Ini adalah post untuk mempromosikan Pek Permulaan Go2 (Branding Online Solutions)

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera. Hari ini saya ingin review produk terbaru inisiatif dari MYNIC iaitu Go2 Solutions (Branding Online Solutions). Anda ingin ada website? Selalu kena tipu atau terkena dengan website designer yang hangat2 tahi ayam? Kini anda boleh membina website anda sendiri dengan mudah menggunakan Site Builder yang ada dalam pakej Go2 Branding Online Solutions.

Dalam Pek Permulaan tersebut, anda akan diberikan Kod Pengaktifan dan Manual Pengguna. Aktifkan kod anda dan pilih alamat website atau domain yang anda inginkan seperti di bawah

Setelah mengaktifkan domain tersebut, anda akan dapat beberapa email pengaktifan domain dari MYNIC. Username dan Password untuk cpanel dan Website Builder akan diberi dalam email pengaktifan Pakej Branding Online Solutions.

Anda juga akan diberikan Antivirus untuk PC secara percuma.

Step seterusnya adalah untuk membina website anda. Di bawah ini saya sertakan video demo. Banyak lagi video2 yang boleh ditonton dari page Website Builder yang telah diaktifkan. Video di bawah ini adalah untuk anda dapat gambaran bagaimana Website Builder ini berfungsi.

Dengan pakej permulaan ini, anda juga akan memperolehi web cPanel login. Di situ, anda boleh menggunakan domain (.my/.com.my) anda sebagai email. Ia boleh dijadikan email peribadi atau email syarikat anda.

Build a Website

Untuk mendapatkan pek Go2 Branding Online Solutions ini, anda boleh mendapatkannya secara online dan pek tersebut akan dipos kepada anda. Harga pek ini adalah RM587.

Mister Com Solutions adalah agen berdaftar dengan Mynic untuk distribute pek Go2 BOS ini. Untuk membeli pek ini, anda boleh membelinya dari website MisterCom di https://www.mister.my atau whatsapp kepada http://wasap.la/mister

Anda juga boleh datang sendiri ke premis MisterCom di Bandar Baru Enstek.

Cara Whatsapp Tanpa Perlu Save Nombor (Terbaru)

Mesti ramai antara korang yang contact list phone dia penuh. Biasanya contact list kita penuh sebab kita perlu save nombor orang tu sebelum whatsapp dia. Betul tak? Dan kadang2 kita hanya nak whatsapp dia sahaja tanpa perlu nak save nombor dia.

Ha.. kalau korang menghadapi masalah begini, korang perlu tahu cara whatsapp tanpa perlu save nombor orang tu. Baru lah contact list korang tak penuh sampai nak cari nombor orang pun susah kan?

Ada beberapa cara korang boleh whatsapp tanpa perlu save nombor ni, tapi saya akan tunjukkan anda cara paling mudah untuk whatsapp tanpa perlu save.

Caranya adalah menggunakan apps WasapLa Direct yang boleh didownload dari google playstore.

Step 1: Download apps dibawah dari google playstore

 

Step 2: Buka apps tersebut, anda akan nampak interface seperti di bawah.

 

Step 3: Masukkan telefon yang anda nak whatsapp (jangan lupa kod kawasan)

 

Step 4: Tekan Wasap!!

Mudah kan?

Tambahan: Anda juga boleh menggunakan QR Code scanner untuk direct wasap. Untuk generate QR Code wasap.la, anda boleh menggunakan Apps Wasap.la Biz.

Contoh QR Code:

Tambah Akaun Email dalam Google Mail

Hai selamat pagi. hari ni saya nak berkongsi cara-cara menambah akaun email kedalam Google Mail. Tujuan untuk menambah akaun email ke dalam google mail adalah untuk memastikan anda menerima semua email-email anda menggunakan satu akaun sahaja. Umum maklum bahawa GMail sangat mudah digunakan dan cross platform. Dan ianya akan meningkatkan produktiviti dan menjimatkan masa apabila mengumpulkan email anda di dalam satu akaun.

ssDi atas adalah contoh apabila anda menambah akaun email anda dalam Google Mail. Read more